Foredling, barmhjertighet og fellesskap i 275 år

Frimurerbrødre

Frimureriet handler om menneskets forbedring og foredling. I snart 275 år har frimureriet i Norge benyttet seremonier, symboler og allegorier, som utfordrer og forandrer de som opplever dem.

Medlemskap i Den Norske Frimurerorden kan gi deg påfyll på mange områder i livet. For mange er frimurerlogen et fristed der de kan finne ro til ettertanke og fokus på de store spørsmål. Et pusterom i en ellers hektisk hverdag. I frimurerlogen finner vi et fellesskap med langvarige vennskap, lærer omsorg for våre medmennesker og får mulighet til å bidra til veldedige formål – lokalt og nasjonalt. I logene møtes menn fra ulike yrkesgrupper, landsdeler og i alle aldre. Felles for dem er et ønske om å utvikle seg som menneske, å knytte varige vennskapsbånd, og å bidra til et bedre samfunn.

Mer om frimureriet Slik blir du medlem

Foredling

innebærer daglig utvikling i retning av et ideal. Sammen og hver for oss forsøker vi å gjøre de visjonene og idealene som samler oss synlig i hverdagen – her og nå. Vi kan ikke bli perfekte, men vi kan bli stadig bedre. Foredling dreier seg om de små skrittene vi tar mot et mål.

Barmhjertighet

betyr omsorg og omtanke for de vi har rundt oss. Det kan innebære å bistå praktisk og økonomisk, men ikke minst å vise raushet overfor andre som sliter med hverdagen sin. Barmhjertighet handler ofte om å kunne sette egne ønsker til side for andres behov.

Fellesskap

er opplevelsen av å være knyttet sammen med andre over alders- og yrkesgrenser. Som frimurere kan vi dele verdier og visjoner. Vi går vår egen vei, men vi går i samme retning. Fellesskap betyr å være i en sammenheng preget av trygghet, samtidig som det gis utfordringer.

Mest for medlemmer

Er du medlem av Ordenen, har vi samlet oppdaterte nyheter, møteplaner og annen nyttig informasjon på en egen side. Klikk på knappen nedenfor:

For medlemmer Min Side

Kommende åpne arrangementer

|||

03.04.24: Informasjonsmøte om frimureriet i Moss

Loge Sirius holder åpent informasjonsmøte om frimureriet i Moss. Møtet finner sted onsdag 3. april kl. 18.30 i Logens lokaler i Byfogd Sandbergsgate 10 i Moss.
|||

08.04.24: Informasjonsmøte om frimureriet i Sarpsborg

Logen arrangerer åpent informasjonsmøte på i Sarpsborg mandag 8. april 2024 kl 18.30. Frimurerlogen i Sarpsborg, St. Johanneslogen St.Nikolas tdg Anker, inviterer til informasjonsmøte om frimureriet…
|||

11.04.24: Informasjonsmøte om frimureriet på Romerike

Logen arrangerer åpent informasjonsmøte på Strømmen torsdag 11. april 2024 kl 18.30. Formålet med møtet er å gi en presentasjon av hva vår virksomhet består i, hvorfor vi går i logen, og hvordan man…
|||

16.04.24: Informasjonsmøte om frimureriet i Kongsberg

Er du interessert i å vite mer om hva Frimureriet er, og hva det betyr å være en del av Den Norske Frimurerorden og St. Johanneslogen Christian til Det Edle Sølv i Kongsberg? Logen arrangerer åpent…

Dagbladet Magasinet på besøk hos Den Norske Frimurerorden

|||

Tidligere i sommer var Dagbladets journalist og fotograf på besøk i vårt Stamhus i Oslo, der de fikk en omvisning og vi hadde en god samtale om frimureriet. Det resulterte i en 12-siders artikkel i Dagbladet Magasinet lørdag 6. august 2022. I tillegg ligger artikkelen på nett.

Artikkelen begynner med følgende ord:

I snart 275 år har frimureriet i Norge brukt eldgamle symboler og ritualer til å utfordre medlemmene sine for å sende dem ut på en slags selvransakelsesreise. Ritualene er vel også det som har skapt mest blest rundt ordenen. Ja, det, og kontroversen rundt at det bare er menn som…

Les mer

Visste du at...

det tar rundt 20 år å passere gjennom frimureriets grader fra 1. til 10. grad?
|||

Størst av alt ...

Her følger en tekst forfattet av Svein Magne Moe som tidligere er publisert i Logekjeden.

Les mer
|||

Hva er hemmelig ved frimureriet?

Vi oppfatter ikke frimureriet som hemmelig, men det er lukket for utenforstående. En virksomhet som åpent offentliggjør sine lover, sin virksomhet, hvor og når det er møter, samt hvem som er…

Les mer
|

Frimureri som dannelsesprosjekt

Harald Eias tv-programmer «Hjernevask› utløste for en tid tilbake en bred debatt. Spørsmålene fylte metervis med spalteplass i avisene, de ble drøftet ved middagsbordet i de tusen hjem og på…

Les mer
|||

Støtte til Røde Kors' nødhjelpsarbeide i Ukraina

Den 1. mars ga Den Norske Frimurerorden kr. 500.000,- til Røde Kors' nødhjelpsarbeide i Ukraina. Da oppfordret Ordenens Stormester Ragnar Tollefsen brødrene til å bidra så det monner til dette…

Les mer

Sarpsborg Frimurer Sangforening

Sarpsborg Frimurer Sangforening
   
| | |

St. Johannesloge St.Nikolas t.d.g. Anker er så heldige å ha et eget sangkor der bidrar på møtene og i offentlige sammenhenger. Koret har en lang og stolt historie der startet med stiftelsen av Sarpsborg Frimurer Broderforenings Sangkor den 19.november 1934. 

Fra vedtektene av 1934, § 4 heter det: "Kontingenten for aktive medlemmer er kr 3,- tre kroner - pr år. For fravær fra øvelsesaftenene erlegges en bot av kr 1,- pr aften. Denne bot skal gå til notefond m.v.. Kontingenten for passive medlemmer er kr 1,- pr år."

I dag heter koret "Sarpsborg Frimurer Sangforening" og det er et mannskor med 4 stemmer, 1. og 2. tenor, 1. og 2. bass. Koret dirigeres for tiden av Sigrun Solvang som er meget dyktig og har lang erfaring med mannskor. Sarpsborg Frimurer Sangforening øver mest for å synge i egen loge, men et par ganger i året så opptrer koret i ulike kirker og i tillegg har avholdes det årlig en flott adventskonsert og vårkonsert. Koret øver i lokalene til St. Johanneslogen St. Nikolas tdg Anker tirsdager i 2. etasje mellom kl.18:30 og 21:00.

Lyst på ny hobby? Hvorfor ikke bli med i Loge koret?

Det spiller ingen rolle om du ikke vet hvilken stemmegruppe som passer for deg, vi hjelper deg med å utvikle potensialet ditt. Det er kjempemoro, gjør deg godt og du blir glad, og ikke minst, du vil få mange flere venner. Vi vet at du tror du ikke kan synge, men det kan du. Og uansett, koret vil dra deg med i takt - det er det som skjer. Kan du ikke lese noter? Akkurat som de fleste i koret. Du vil lære hvordan notene går opp eller ned og hvor lenge hver takt varer og det er omtrent slik for de fleste av oss. Du er hjertelig og broderlig velkommen!
 
SarpsborgFrimurerSangforeningMerke
Sist redigert fredag, 19 mai 2023 15:43

Ordensbiblioteket i Stamhuset

Tlf. 94006741

Åpningstider
Man-tor 10-14. Man-ons-tor-fre 17-18.30. Tir 13–18.30.
Lunch 12–12.30

Ordenens museum i Stamhuset

Utstillingen i Stamhuset er åpent i logeåret, mandag – torsdag, kl. 17:00–18:15.

Åpent ellers på forespørsel. Ta kontakt.

Den Norske Frimurerorden, Nedre Vollgt. 19, 0158 Oslo. Postboks 506 Sentrum, N-0105 Oslo. Telefon: 22 47 95 00

Kontaktinformasjon til Ordenen og sentrale embedsmenn
Ansvarlig redaktør for nettsidene:
Teknisk ansvarlig for nettsidene:

For spørsmål om Min Side og ditt medlemskap:

Personvernerklæring

© 1749-2022 Den Norske Frimurerorden