Romerike St. Andreas FrimurergruppeNr. 561

Romerike St. Andreas Frimurergruppe

Vis møtekalender for Romerike Andreas Frimurergruppe

Frimurer.no har gleden av å publisere denne artikkelen som også står på trykk i årets første nummer av medlemsbladet for St. Johanneslogen Olav til den gyldne Passer på Strømmen.
Teksten er skrevet av: Finn Eirik Eilertsen som er Første Bevoktende broder i Passern


På Mortens Kro er det regelmessig samlet mellom 20-40 brødre som verdsetter denne fantastiske Frimurergruppen, under ledelse av Emil Thue som hver gang gir oss en flott opplevelse, som består av en kort sermoniell innledning, og i de aller fleste tilfeller, foredrag som løfter kunnskapsnivået, utfordrer måten vi tenker frimureri, og åpner for tolkninger, spørsmål og diskusjoner som desverre ofte er fraværende i vanlig logesammenheng. På Mortens Kro er vi også velsignet med meget god mat, noe som hittil ikke har slått feil. Det er alltid rikelig med både mat og drikke, og sist men ikke minst, et fantastisk selskap av brødre som både vil og gjør tilstedeværelsen meget hyggelig.
Fra tid til annen har diskusjonen om oppgradering til broderforrening dukket opp, og det er gode argumenter i begge retninger. Personlig ville jeg ikke rørt ved den ordningen som er nå, da den helt klart treffer mange medlemmer på det nivået de ønsker å være. Det er både trivelig og særdeles nyttig for i alle fall meg, og kunne få disse litt spesielle sosiale stundene med både voksne og litt mindre voksne brødre. Det er bestandig meget hyggelige og fruktbare diskusjoner, som ofte ender opp i noen nye og litt andeledes tanker knyttet til Frimureriet.
Lokaliseringen er for øyeblikket i kjelleren (peisestua) av praktiske årsaker, tidligere var det festsalen i andre etage som var fast møtelokale, men i utgangspunktet er det ikke lokaliseringen som er viktigst, det er hvem som er der. Frimurergruppen er åpen for alle med minst IV/V grad og her er det gjester fra mange loger. Passeren er også en viktig og stor bidragsyter her.
Gruppen ble startet for 10-11 år siden av Dan Erik Balken Dyrud med hjelpere, men er nå besatt med nytt embedsverk, og her kan vi se at rekrutering fra den yngre garde faktisk fungerer etter hensikten. Gruppen har definitivt sin berettigelse, og dette er noe vi ikke bare bør, men må støtte opp under.
Her er det mange muligheter og interesante foredrag for brødrene, så jeg anbefaler alle som har muligheten til å besøke Frimuergruppen. Om du er i tvil når det er møter, så finner du dette på nett, eller du kan spørre en av brødrene i vår loge.
Foredragene her er som regel av meget høy kvalitet og definitivt meget interessante så opplevelsen vil komme til å bli positiv

Den Norske Frimurerorden, Nedre Vollgt. 19, 0158 Oslo. Postboks 506 Sentrum, N-0105 Oslo. Telefon: 22 47 95 00

Kontaktinformasjon til Ordenen og sentrale embedsmenn
Ansvarlig redaktør for nettsidene:
Teknisk ansvarlig for nettsidene:

For spørsmål om Min Side og ditt medlemskap:

Personvernerklæring

© 1749-2022 Den Norske Frimurerorden