Murskjeens broderbrev til møte i II grad torsdag 4. april

Gode Murskjebroder.
Nå er det kun 3 møter igjen før vi avslutter dette semesteret, og forhåpentligvis går en fin sommer i møte – med lange lyse dager og netter. Nettopp derfor kan det være bra å få med seg semesterets siste møte i II grad. Torsdag er det en gylden mulighet til å få litt påfyll – til å tenke over hva vi skal bruke disse «late» sommerdager til. Vi bør jo benytte dem vel!
Jeg gleder meg til å se dere på torsdag!
Med broderlig hilsen
William Schmidt, Aftenens Ordførende Mester

MEDDELELSER:
Mandag 8. april arrangeres tur til Astra, Sandefjord
Murskjeens Sommeravslutning 2019
Torsdag 23. mai inviterer vi igjen til en vandring på Vår Frelsers gravlund

Mandag 8. april skal vi igjen besøke vår vennskapsloge Astra til de syv Hav i Sandefjord. Møtet er i I grad.
Vi vil sette opp buss med avgang fra Stamhuset kl.16.00.
Skulle det vise seg at vi blir for få til å forsvare buss, må vi basere oss på kjøring i bil, og at de som kjører tar med seg 2-3 brødre hver.
Avreise blir uansett fra Stamhuset kl.16.00. Bussen vil koste kr. 200,- Dette betales til Br. Skattmester ved påmelding. Kjører man med bil vil det være naturlig å dele på drivstoffkostnader og bompenger som det er blitt mange passeringer av på denne turen. Vi håper at vi også denne gangen kan stille med riktig mange brødre. Spesielt de som ikke har vært med på disse turene før, oppfordres til å bli med. Dere får en fin anledning til å oppleve et møte i en annen loge, samt en hyggelig tur sammen med brødrene. Bare torskemiddagen i Sandefjord er alene verd turen. Av hensyn til matbestilling i Sandefjord, ber vi alle brødre som skal delta på logemøtet om å melde fra til Br. Skattmester etter alle logemøter fram til og med torsdag 4. April.

Murskjeens Sommeravslutning 2019
Årets sommeravslutning er satt til lørdag 11.mai grunnet mange langhelger mai/juni. De siste årene har vi vært i middelalderparken og Hovedøya, og fått innsikt i disse områders betydning for byen. I fjor tok vi for oss Kvadraturen. I år avslutter vi vår kunnskapstur om Oslo i Rådhuset. Vi vil få egen guide og i tillegg noen innblikk i noe som vanligvis er utilgjengelig for folk flest. Det vil etter besøket på Rådhuset bli mulighet for servering og kanskje slukke tørsten i sommervarmen på et nærliggende egnet utested. Godvær er også bestilt. Vi starter kl.13:00, med oppmøte i Rådhusets bakgård. Turen på Rådhuset er gratis men for å holde oversikt ber vi om påmelding innen torsdag 25 april. Påmelding skjer til Terje Torp på

Torsdag 23. mai inviterer vi igjen til en vandring på Vår Frelsers gravlund
- med tilbakeblikk på personer som ved sin gjerning har vært med på å skape vår historie. Denne vandringen har blitt en fin tradisjon, som vi har første torsdag etter 17.mai, kl. 18.30 hvert år. Stein Holst har ansvaret for gjennomføringen. Han har også denne gang fått med seg positive og dyktige Murskjebrødre som legger ned mye tid og innsats i forberedelsene til dette arrangementet. Været er alltid fint, og stemningen er en blanding av høytidelighet og kunnskapsformidling. Gode venner bruker også dette som en fin måte å treffes på, noen uker etter det siste logemøtet før ferien. Noen kjenner kanskje ikke så godt til Vår Frelsers Gravlund og Æres-gravlunden. Den ligger lunt og godt plassert nesten midt i Oslo sentrum. Det er en vakker og fredfull oase – hvor storbyens lyder kun kan høres langt i det fjerne. Vi avslutter alltid runden vår med å synge ”Ja vi elsker”, mens vi står mellom det siste hvilestedet til komponisten og forfatteren. Hele turen bruker å ta ca. en og en halv time. Ingen påmelding - bare møt frem ved inngangen på hjørnet av Akersbakken og Ullevålsveien klokken 18.30. Ingen kostnader. Kom alene, eller ta med familie og venner. Alle er velkomne!

Sist redigert mandag, 01 april 2019 18:07