Åpent informasjonsmøte på Lillehammer 15. august kl 1830

Åpent informasjonsmøte på Lillehammer 15. august kl 1830
   
||| ||| |||

Kunne du tenke deg å bli frimurer? Åpent informasjonsmøte om frimureriet i Lillehammer

Her vil du få relevant informasjon om hva det vil si å være frimurer. Ta gjerne med livsledsager.

Logens dører er alltid åpen for nye brødre.

Vi er en blanding av unge voksne og godt voksne logebrødre som lever moderne liv med hektiske hverdager med jobb og familie. Samtidig setter vi pris på stunder med noe stilfullt og høytidelig, som knytter oss til historien og livets store spørsmål. Vi treffes på faste datoer gjennom året, men uten møteplikt. Vi har også arrangementer som åpner dørene for familie og venner, blant annet vår årlige juletrefest.

En kveld i losjen

På en helt vanlig torsdag kveld møtes brødre i logen. Vi hilser hjertelig på hverandre, er stilfullt kledd og skal igjen sammen oppleve en kveld med ro, form, stil og verdighet. En slik kveld gir mange brødre et påfyll av temaer og tanker som vi ellers ikke får mulighet til. Det blir tid og rom for refleksjon gjennom ritualer som har et slør av mystikk over seg. Rett og slett en kveld med innhold og opplevelser som tar deg litt ut av dagliglivet. Deretter spiser vi en god middag sammen. Dette er kvalitetstid og noe mange opplever som virkelig egentid.

Et slør av mystikk

Du har nå skjønt at du ikke får svar på alle dine spørsmål. Grunnen er ganske enkel – frimureriet er en personlig utviklingsprosess om etikk og moral, der dramaturgi, opplevelse og overraskelse er en grunnstamme i det pedagogiske systemet. Derfor ville hver broder ikke få sin opplevelse dersom han på forhånd visste hva som skulle skje i ritualene til en ny grad. Dette er grunnen til at disse er skjult for hver broder med lavere grad, og for allmennheten.

Eksempler på hva brødre beskriver som sin motivasjon til å være frimurer

* Verdsetter tradisjon, har respekt for det forgagne – i et samvær med ro, form stil og verdighet

* Søker åndelig påfyll og personlig utvikling

* Det sosiale fellesskap

* Ønsker ny innsikt – både historisk og menneskelig

* Søker tid og rom for refleksjon

* Stille stund borte fra hverdagen

Veien videre

Om det du nå leser er noe som høres interessant ut, er du velkommen til vårt åpne møte onsdag 15. august kl 18.30 – 20.30 i Mathiesens gate 1c på Lillehammer.

Hilsen St. Olav t.d.g. KorsSist redigert onsdag, 27 juni 2018 12:22