St. Svithuns logeturer til Roma er blitt en stor suksess og nå inviterer vi til en ny tur. Turen arrangeres for logebrødre med følge, fra hele landet.
Den europeiske sivilisasjon har sine røtter i to svært ulike byer, Aten og Jerusalem, som begge kom til å ligge i Romerriket, der arven fra disse to byene gikk opp i en høyere enhet i en kristen humanisme som fra Roma bredte seg til hele den vestlige verden.

En reise til Roma er derfor en reise til våre kulturelle røtter, og det er dette teologen, filologen, forfatteren og humoristen Kjell Arild Pollestad legger vekt på å vise under sine vandringer i Den evige stad. Gjennom det fargerike gatebildet, bak de monumentale fasadene, de praktfulle kunstverkene, de mange pussige detaljer og snurrepiperier, er det de store linjer vår romerske cicerone vil vise, de som forklarer hvorfor tingene er som de er, fra bordskikker til gravskikker, fra pavestol til bordell.

En Roma-tur med Pollestad er hva Hemingway kalte sitt liv i Paris, a moveable feast, eller snarere en sammenhengende fest, der så vel kirkebesøk som måltider er krydret med forfatterens allesteds nærværende ordkunst og boblende humor.

Dette er en reise både for dem som ønsker et intenst førstemøte med Roma, og for dem som vil nyte gjensynets gleder i en meningsfull sammenheng. Fra vårt hotell i det historiske sentrum er vi i vandreavstand til alt, fra Peterskirken til Pantheon, fra Capitol til Piazza del Popolo. Pollestad innleder hver dag med et foredrag, og tar oss deretter med på vandring i en by hvor han er hjemmekjent både i fortid og nåtid. Det blir rikelig med føde for sjelen, og heller ikke legemet vil lide nød. Hver dag arrangeres det felles måltid på en eller annen særpreget restaurant med innføring i noen av det italienske kjøkkenets mange hemmeligheter og gleder. Også her taler Pollestad med erfaringens autoritet
Pollestad ber oss i parentes minne om at det ikke er nødvendig å kle seg ut som turist i Roma: Turistene har omtrent same status som silda langs norskekysten da den ga inntekter til livets opphold. Det er derfor ikke lurt å kle seg som om man skulle på fottur i Jotunheimen. Roma er «byenes by» - men gode sko (og gode ben!) er viktig, for bortsett fra reisen til og fra flyplassen beveger vi oss utelukkende på «apostlenes hester», det vil si, til fots.

 

Programmet

Dag 1 - torsdag 29. oktober

Avreise med SAS fra Oslo Gardermoen kl. 06:05. Du kan velge å fly fra Stavanger eller Bergen, direkte til København, eller fra Kristiansand, Haugesund, Ålesund og Trondheim via Oslo. Flybytte i København og videre til Roma med ankomst kl. 12.30. Felles transport til vårt hotell; Santa Chiara, som ligger midt i det historiske sentrum. Pollestad leder an under en stemningsfull byvandring rundt historiske gatehjørner, Pantheon og Piazza Navona, før velkomstmiddag på en hyggelig restaurant i gangavstand fra hotellet. (Middag inkludert)

Dag 2 - fredag 30. oktober
Dagen starter med et foredrag som skal skjerpe vårt blikk for Den evige stad. Deretter går vi til Peterskirken. Etter besøket der, kan de som ønsker det, bli med og spise tynn, romersk pizza i nærheten av Vatikanet. Ettermiddagen er til egen disposisjon, og om kvelden vil det bli arrangert stor romersk middag for dem som ønsker det på restaurant Da Sabatino.
(Frokost inkludert)

Dag 3 - lørdag 31. oktober

Vi begynner igjen med et foredrag, før vi begir oss i vei til Kapitolhøyden, hvor vi nyter utsikten over Forum Romanum og Palatinhøyden, og Pollestad kåserer underveis. Vi avslutter vår vandring ved lunsjtid, og har ettermiddagen til fri disposisjon. Vi samles om kvelden for sammen å gå til vår middagsrestaurant. (Frokost og middag inkludert)

Dag 4 - søndag 1. november
Etter et foredrag søndag formiddag vandrer vi til Trastevere, går innom den praktfulle Mariakirken i hjertet av denne særegne bydelen, og fortsetter over Ponte Sisto til Piazza Farnese, Campo de' Fiori og Piazza Navona. For dem som ønsker det, avsluttes dagen med en fireretters avskjedsmiddag på restaurant Il Buco, hvor Pollestad underholder mellom rettene.
(Frokost inkludert)

Dag 5 - mandag 2. november

Etter frokost tar bussen oss til flyplassen for avreise med SAS til København kl. 13.20. Flybytte og videre til Oslo Gardermoen, Bergen eller Stavanger. Ankomst Oslo kl. 18.15 (og evt. fly videre derfra for dere som bor andre steder).
(Frokost inkludert)

 

Pris pr. person kr 14 500,- som inkluderer:

- Flyreise Oslo Gardermoen - København - Roma, tur/retur med SAS (økonomiklasse)
- Flyskatter (refunderes ikke ved avbestilling)
- Overnatting i delt dobbeltrom på Hotel Albergo Santa Chiara
- Transport tur/retur flyplassen
- Byvandringer og foredrag som beskrevet i programmet
- Faglig reiseleder Kjell Arild Pollestad
- Teknisk reiseleder Asbjørn Thomassen; tidligere Ordførende Mester i St. Johanneslogen St. Svithun
- 4 frokoster og 2 middager inkl. drikke

Tillegg for enkeltrom kr 1 300,-

Hotel Albergo Santa Chiara ligger rett bak Pantheon. Hotellet har heis, gratis Wi-Fi og hvert rom har TV, safe, hårføhner, varme/air condition.
Hotellskatt € 4 pr. person/natt betales direkte til hotellet.

Vi søker flyseter fra Stavanger og Bergen til København tur/retur. Vi søker også tilslutningsfly med SAS fra Kristiansand, Haugesund, Ålesund og Trondheim mot et tillegg på kr 1 200,-.
Ta kontakt med oss.

Depositum kr 3000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg, valutakurs, endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som er ligger utenfor arrangørens kontroll.

Minimum antall deltakere er 20.

Påmelding snarest.

Bestilling og informasjon: telefon Reiseakademiet 69 33 44 00 / e-post:
eller via telefon til Asbjørn Thomassen, mobil 482 53 080 / e-post: