St. Johanneslogen St. Svithun arrangerer tur til Roma 19. – 23. oktober 2017

St. Johanneslogen St. Svithun arrangerer tur til Roma 19. – 23. oktober 2017
   
St. Johanneslogen St. Svithun arrangerer tur til Roma 19. – 23. oktober 2017
   
||| ||| |||

Dette er en reise både for dem som ønsker et intenst førstemøte med Roma, og for dem som vil nyte gjensynets gleder i en meningsfull sammenheng. Vi bryr oss ikke så meget om hvem som tegnet, hvem som bygget, hvem som malte, vi fortaper oss ikke i «severdigheter», for det er først og fremst selve byen som er verd å se. Reiseleder er Kjell Arild Pollestad. 

Fra vårt hotell i det historiske sentrum er vi i vandreavstand til alt, fra Peterskirken til Pantheon, fra Capitol til Piazza del Popolo. Pollestad innleder hver dag med et foredrag, og tar oss deretter med på vandring i en by hvor han er hjemmekjent både i fortid og nåtid.

Det blir rikelig med føde for sjelen, og heller ikke legemet vil lide savn. Hver dag arrangeres det felles måltid på en eller annen særpreget restaurant, med innføring i noen av det italienske kjøkkens mange hemmeligheter og gleder. Også her taler Pollestad med erfaringens autoritet.

Det eneste som kreves for å følge Pollestad i Roma er et åpent og raust sinn, og raske ben. Han vil hjelpe oss til å se og oppleve denne makeløse byen, hvor arven fra Aten og arven fra Jerusalem har smeltet sammen, hvor Keiser og Galileer har rakt hverandre hånden, og hvor det moderne byliv blant fortidens utallige minnesmerker får en dimensjon og en sammenheng som ingen andre steder. Roma er enestående, og Pollestads Roma gir minner for livet, både for legeme og sjel!

Husk gode sko, da vi kommer til å gå noen kilometer hver dag! Det kreves at deltagerne kan holde normalt gangtempo.

Programmet

Dag 1 – torsdag 19. oktober

Avreise med SAS fra Stavanger Sola kl. 07.00 til Oslo. Flybytte og videre kl. 09:05, sammen med dem som starter sin reise fra Oslo. Vi ankommer Roma kl. 12.10. Felles transport til vårt hotell; Santa Chiara, som ligger midt i det historiske sentrum. Pollestad leder an under en stemningsfull byvandring rundt historiske gatehjørner, Pantheon og Piazza Navona før velkomstmiddag på en hyggelig restaurant i gangavstand fra hotellet. (M)

Dag 2 – fredag 20. oktober

Dagen starter med et foredrag som skal skjerpe vårt blikk for Den evige stad. Deretter går vi til Peterskirken. Etter besøket der, kan de som ønsker det, bli med og spise tynn, romersk pizza i nærheten av Vatikanet. Ettermiddagen er til egen disposisjon, og om kvelden vil det bli arrangert stor romersk middag for dem som ønsker det på restaurant Da Sabatino. (F)

Dag 3 – lørdag 21. oktober

Vi begynner igjen med et foredrag, før vi begir oss i vei til Kapitolhøyden, hvor vi nyter utsikten over Forum Romanum og Palatinhøyden, og Pollestad kåserer underveis. Vi avslutter vår vandring ved lunsjtid, og har ettermiddagen til fri disposisjon. Vi samles om kvelden for sammen å gå til vår middagsrestaurant. (F/M)

Dag 4 – søndag 22. oktober

Om formiddagen går vi til messe i Trastevere, etterfulgt av en vandring til Piazza Farnese, Campo de‘ Fiori og Piazza Navona. For dem som ønsker det, avsluttes dagen med en fireretters avskjedsmiddag på restaurant Il Buco, hvor Pollestad underholder mellom rettene. (F)

Dag 5 – mandag 23. oktober

Etter frokost er det litt tid på egen hånd før vi tar buss ut til flyplassen for avreise med SAS til København kl. 13.25. Flybytte og videre til Stavanger med ankomst kl. 17.45 eller til Oslo Gardermoen hvor vi ankommer kl. 18.15 (F)

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 14.990,- som inkluderer:

  • Fly Stavanger eller Oslo-Roma-København-Oslo eller Stavanger med SAS
  • Flyskatt (utgjør kr 1.540,- pr. jan 2017)
  • Fellestransport flyplass-hotell tur/retur
  • Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost (F)
  • Byvandringer ifølge program
  • 2 middager (M) inkl. drikke
  • Faglig reiseleder: Kjell Arild Pollestad
  • Teknisk reiseleder: Asbjørn Thomassen, Ordførende Mester St. Johanneslogen St. Svithun.

Tillegg for enkeltrom (meget begrenset) kr 1.395,-
Vi søker tilslutning med SAS til Oslo fra Kristiansand, Haugesund, Bergen, Ålesund, Trondheim, uten tillegg i pris. Tilslutning fra andre steder på forespørsel.

Hotel Santa Chiara er et godt turistklasse hotell (3*) som har den beste beliggenhet midt i det historiske sentrum. www.albergosantachiara.com
Alle rom har dusj/wc, TV, minibar og air condition.
Hotellskatt € 4 pr. person/natt må betales direkte til hotellet ved avreise.

Husk gode sko, da vi kommer til å gå noen kilometer hver dag! Det kreves at deltagerne kan holde normalt gangtempo.

Påmelding senest 18. august 2017.

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. Minimum antall deltakere er 25. Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

PÅMELDING OG INFO telefon 69 31 26 21 eller e-post:  
Asbjørn Thomassen har mobil 482 53 080Sist redigert søndag, 19 februar 2017 14:31