Arrangement for Ukraina i Bergen

Arrangement for Ukraina i Bergen
   
| | |

Etter initiativ fra Arvid Lerøy og Olav Knudsen ble det arrangert en storslått fest for ca. 320 ukrainske flyktninger i Bergen. De fleste barna var i alderen fra 2-4 år. Å leve på flukt er å ha livet på vent. Særlig for barn er dette både vanskelig og traumatisk. Behovet som følger ved at det er tale om så mange barn, er stort. Med til et slikt arrangement for barna hører frukt, brus, snø og julegaver. De fikk helt nydelig både Ukrainsk og norsk mat, men aller først ble det dessertene som fikk unngjelde. Søtsaker og søte ting er noe de alle mangler på flyktningmottakene.

Barna fikk med seg fulle bæreposer med frukt og likså stor pose med snop og brus. Nissen leverte også ut julestrømper med snop. En herlig stemning med gråt og latter, og et lite lys i hverdagen for dem. 

Frimurerordenen i Bergen bidro med støtte fra «Hjelpekassen» og «Foreningen til Barns Beste». Arrangementet lot seg gjennomføre i nært samarbeide med Radisson Bryggen Hotel hvor alle ansatte stilte opp gratis, og hotellet bidro med bespisning.

 

(Av Olav Kvinge)

Sist redigert fredag, 30 desember 2022 17:25

Den Norske Frimurerorden, Nedre Vollgt. 19, 0158 Oslo. Postboks 506 Sentrum, N-0105 Oslo. Telefon: 22 47 95 00

Kontaktinformasjon til Ordenen og sentrale embedsmenn
Ansvarlig redaktør for nettsidene:
Teknisk ansvarlig for nettsidene:

For spørsmål om Min Side og ditt medlemskap:

Personvernerklæring

© 1749-2022 Den Norske Frimurerorden