Frimurernes orkester

«Valdres marsj» er en av Norges mest kjente marsjer, den ble i januar 2018 kåret til Norges nasjonalmarsj. Dette musikalske «klenodiet» skal igjen fremføres, nå ved Frimurerorkesterets vårkonsert lørdag 6.april klokken 13:00 i Stamhuset.

Konsertens program inneholder verker av Bach, Mozart, Schubert og Peterson-Berger, både instrumentalt og vokalt. Foruten orkesteret deltar også Frimurernes Sangforening med dirigent Dagfinn Rosnes, samt orkesterets faste samarbeidspartner - Grefsen/Kjelsås kammerorkester, ledet av Erik Fossum Svendsen. Som solister ved vårkonserten medvirker pianisten Simen Maal og bassangeren John Steinar Kristensen. Simen J. Maal er broder i loge Haakon og en lidenskapelig dyrker av klaverspill. Ved konserten vil han fremføre J.S.Bach’s koraler «Jesus bleibet meine Freude» og «Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ».

Broder Jon Steinar Kristensen er kjent for de fleste som befatter seg med musikk og frimureri. Han er medlem av Landslogens kantorat og en meget benyttet sanger i rituell sammenheng. Ved vårkonserten fremfører han to av Mozarts mest kjente frimurerinspirerte arier fra Tryllefløyten, «In diesen Heiligen Halle» og «O Isis und Isiris». Den siste sammen med Sangforeningen.

En liten kuriositet er verket - Liten suite for orkester, av Margrethe Sakshaug i arrangement for orkester av Bjørn Mellemberg. Margrethe Sakshaug var utdannet musikkpedagog og gift med en av orkesterets tidligere formenn Odd Sakshaug.

Hoved-dirigent ved konserten blir vår broder Niels Kristian Persen. Det musikalske ansvar er i trygge hender.

Nå er det opp til våre brødre med familie og venner «å kjenne sin besøkelsestid». Denne konserten borger for kvalitet både når det gjelder program og utøvere.

Følg med for oppdateringer om påmelding, men noter datoen nå. 

Frimurernes orkesterFrimurernes Orkester ble startet i 1894, og den kjente komponist Ole Olsen var orkesterets første leder. Siden har orkesteret hatt mange profesjonelle musikere og dirigenter som instruktører og ledere.

Frimurernes Orkester utøver lett underholdnings-musikk, og har konserter i Stamhusets festsal i Oslo vår og høst, enten som matiné, og i forbindelse med Ordensballet i januar.
Dette er et populært innslag blant logebrødre og deres ledsagere og venner.

ivar1Jeg oppfordrer musiserende brødre til å spille i Frimurernes Orkester

Musikk og sang har alltid vært brukt i rituell sammenheng i Den Norske Frimurerorden gjennom tidene.

Frimurernes Orkester i Oslo ble grunnlagt 1894 og har gjennom årene ytet betydelige musikalske bidrag i ulike sammenheng. De årlige høydepunktene for orkesteret har vært, og skal være vår/høstkonsertene enten som matiné eller med ball.

Besetningen i orkesteret har vært varierende, og ambisjonen har hele tiden vært å spille symfonisk musikk, og orkesteret trenger derfor stadig tilgang på flere musikere, og spesielt på strykerside.

Har du lyst til å være med i Frimurernes Orkester? Bor du utenbys, eller synes at ukentlige øvelser kan være en belastning, meld allikevel din interesse.