Frimurernes orkester

Frimurernes Orkester inviterer til en hyggelig lørdags ettermiddagskonsert med variert og spennende musikk i flere sjangre.

Orkesteret ledes av dirigent br. Niels Kristian Persen. Konsertmester er br. Hjørleifur Valsson.

For øvrig vil medvirke Grefsen/Kjelsås kammerorkester, og Frimurernes Sangforening. Vi vil også få solistinnslag med Hjørleifur Valsson, fiolin og Finn Henry Olsen, fløyte.

Frimurernes orkesterFrimurernes Orkester ble startet i 1894, og den kjente komponist Ole Olsen var orkesterets første leder. Siden har orkesteret hatt mange profesjonelle musikere og dirigenter som instruktører og ledere.

Frimurernes Orkester utøver lett underholdnings-musikk, og har konserter i Stamhusets festsal i Oslo vår og høst, enten som matiné, og i forbindelse med Ordensballet i januar.
Dette er et populært innslag blant logebrødre og deres ledsagere og venner.

ivar1Jeg oppfordrer musiserende brødre til å spille i Frimurernes Orkester

Musikk og sang har alltid vært brukt i rituell sammenheng i Den Norske Frimurerorden gjennom tidene.

Frimurernes Orkester i Oslo ble grunnlagt 1894 og har gjennom årene ytet betydelige musikalske bidrag i ulike sammenheng. De årlige høydepunktene for orkesteret har vært, og skal være vår/høstkonsertene enten som matiné eller med ball.

Besetningen i orkesteret har vært varierende, og ambisjonen har hele tiden vært å spille symfonisk musikk, og orkesteret trenger derfor stadig tilgang på flere musikere, og spesielt på strykerside.

Har du lyst til å være med i Frimurernes Orkester? Bor du utenbys, eller synes at ukentlige øvelser kan være en belastning, meld allikevel din interesse.