Formøtet starter presis kl. 1545
Brødre fra følgende loger vil bli forfremmet på møtet:
St. Johannesloger   St. Andreasloger
St. Olav   Oppland
Søilene   Oscar
Rosene   Akershus
Sirius   Kronen
Svanen   Vestfold
Astra    
St. Nikolas  

1. Aktiv torsdag 16. mars i Tromsø Provincialloge - Møte i Bodø

Provincialmester Per Trygve Kongsnes var i Bodø og ledet møtet i X grad hvor 9 brødre ble forfremmet. Møtet var godt besøkt og ca. 70 brødre deltok. Møtet var det første av to i X grad med recepsjon som Provinciallogen holder i Bodø i år. Det andre holdes 19. oktober. I tillegg holder også Provinciallogen to IX grads møter med recepsjon den 9. mai og den 31. august.

 2. Aktiv torsdag 16. mars i tromsø Provincialloge – Møte i Alta

Vår Deputerte Provincialmester Børje Kajander deltok samme kveld sammen med OSM Tore Evensen på et møte i IV/V grad i Alta. I tillegg deltok også Ordførende Mester i Skansen Thor-Roar Olsen, Dep Mester i samme loge Svein Odin Hanssen og Ordførende Mester i Polarlys. Dette var det første ordinære møte etter innvielsen av de nye lokalene til St. Andreas Logen Skansens Deputasjonsloge for Finnmark.

At været er svært uforutsigbart i Finnmark på vinterstid er sant! To brødre fra Hammerfest skulle i dette møtet få sin forpasning til IV/V, men stengte veier over Sennalandet gjorde at verken disse to eller øvrige brødre som skulle i møtet, kom seg fram. Forøvrig var det andre gang de samme to ble stoppet av været i sitt forsøk på nå Andreas-møtet i Alta, og dermed få sin forpasning!

Som vanlig for finnmarkinger, ble dette ”bare registrert” – slik er det med været i Finnmark. ”Kanskje må vi legger slike møter til sein vår eller tidlig høst, dersom brødre fra Hammerfest skal være sikre på å komme frem” – var den lakoniske konklusjon fra stedets Dep. Mester.

Til tross for dårlig vær over Sennalandet, manglende brødre og recipiender fra Hammerfest, så ble det er godt møte og et trivelig taffel hvor det ble servert treretters middag med ovnsbakt torsk som hovedrett.

3. Aktiv torsdag 16. mars i Tromsø Provincialloge – Instruksjons-møte i Tromsø

I Tromsø ble det i Ordenshuset avholdt en instruksjonsloge i VII grad under ledelse av Overkansler Bjarne Eilertsen, som også holdt instruksjonen for 26 interesserte brødre.

Nytt instruksjonsmøte i Provinciallogen avholdes torsdag 6. mars, denne gang i X grad. Instruksjonen gjennomføres av Overkansler Bjarne Eilertsen.

4. Nyvalg i St. Andreaslogen Skansen

På møtet i St. Andreas Logen Skansen i IV/V grad tirsdag 14. mars ble det holdt valg. OM Thor Roar Olsen ledet møtet, hvor Deputert Mester Thorkild Thorkildsen ble valgt til ny Ordførende Mester. Delegert Mester Arne Skog ble vagt til ny Deputert Mester, og Kåre Hansen ble valgt til ny Delegert Mester.

Innsettelse av den nye Ordførende Mester foretas av vår Provincialmester Per Trygve Kongsnes i IV/V grad tirsdag den 2. mai.

5. Frimurerfest

St Johanneslogen Stella Polaris gjennomførte lørdag 11. mars sin første Frimurerfest. Her deltok frimurere med partnere samt enker av frimurere. Selskapet var svært vellykket med nærmere 60 gjester, som kunne nyte aperitiff, lettsaltet lammelår med tilbehør og påfølgende dessert – alt ledsaget av god drikke.

Førstkommende torsdag er det Truls Berger sin tur til å fungere som tilforordnet Ordførende Mester. Vi skal som kjent avholde valg på ny Delegert Mester den 27. april - og denne torsdagen er det en mulighet til å danne seg et bilde av kandidaten. Jeg håper at vi sammen kan skape en god opplevelse denne kvelden, både under den rituelle delen av møtet og gjennom samværet etterpå!
Vær hjertelig og broderlig velkommen!
Med broderlig hilsen,
Emil Øveraasen, Ordførende Mester

MEDDELELSER:
Kandidatene som stiller til valg på ny Delegert Mester har fått anledning til å prøve seg som tilforordnet Ordførende Mester på følgende torsdager i I grad; Kjetil Bakke den 23. februar. Vidar Brundtland Steder den 16. mars. Truls Berger den 30. mars.

Navn Epost Telefon
Lars Tomtum M: 906 02 285
Knut Myhre M: 911 79 040
Jan Olaf Lunde M: 928 90 050
Kåre Hansen M: 916 30 952
Sverre Seime M: 916 37 547
Steinar Westgaard M: 993 99 378
Thor Skott Hansen M: 915 47 941
Formøtet starter presis kl. 1600
Brødre fra følgende loger vil bli forfremmet på møtet:
St. Johannesloger   St. Andreasloger
Nøkkelen   Akershus
Gustav   De fire Roser
Haakon   Oscar
Sirius   Kronen
Halvdan Svarte    
Morgenstjernen    
   

Kjære Murskjebrødre!

Torsdag er det igjen mulighet til en hyggelig kveld i logen. Naturen våkner så smått til liv - hva passer da bedre enn å ønske nye brødre velkommen i II grad. Sett av kvelden slik at vi kan ønske brødrene velkommen på en fin måte!

Med broderlig hilsen,
William Schmidt, Aftenens Ordførende Mester

MEDDELELSER:
Årets tur til Sandefjord mandag 3. april
Valg på ny Delegert Mester

Brødre av VIII grad eller høyere inviteres til Ordenens Store Høytid 2017.

Arrangementet finner sted i Stamhuset i Oslo, lørdag 29. april 2017, med start klokken 1500. Oppmøte og innrop skjer fra 1400 – 1430.

Pris for taffel m. drikke er Kr. 460,- (dette er samme pris som i 2015 og 2016).

Antrekk og prydelser som vanlig i VIII grad.

Ordenens Store Høytid er Den Norske Frimurerordens største årlige begivenhet, og arrangementet skjer i henhold til en tradisjon som er mer enn 700 år gammel.

Interessen for å delta på Høytiden er vanligvis stor og forhåndspåmelding/-betaling er derfor nødvendig.

Interesserte brødre kan melde seg på ved å logge se på MIN SIDE og deretter Arrangement.

Brødre som ikke husker sitt matrikkelnummer eller som ikke kommer inn på MIN SIDE er velkommen til å kontakte medlemskontoret , så er det hjelp å få.

Plassen er begrenset og påmeldingen er etter prinsippet ”førstemann til mølla”.

Med vennlig og broderlig hilsen fra

Harald Øien

Storsekretær

Det nærmer seg 100 år siden den beskjedne starten som Kongsvinger St. Johannes Broderforening, under St. Olaus td tre Rosers beskyttende og vennlige overoppsyn. Men som selvstendig loge er ikke historien fullt så lang. Det var ikke før etter mer enn 50 år som Broderforening, at det ble opprettet en selstendig Johannesloge med sete i Kongsvinger. Året var 1977 og logen fikk navnet Den faste Borg. Den høytidelige innvielsen ble foretatt av daværende OSM Bernhard Paus, og logens første Ordførende Mester var Rolf Bjørklund.

Gjennom alle disse årene, som Broderforening og selvstendig loge, har tilgangen av nye brødre og utviklingen av frimurermiljøet stått i sentrum for virksomheten, og trenden og fokus er det samme også i dag. Siden starten er over 500 brødre innskrevet i logens matrikkel. Bra, tatt i betraktning av at virksomheten foregår i et strøk som er relativt stort i utstrekning og med spredt bosetning.

Den faste Borg vil dette året markere sine 40 år som selvstendig loge, med diverse arrangementer og aktiviteter rettet mot Borgens egne brødre med ledsagere, like som logens store venne og bekjentskapskrets.

Hovedmarkeringen i jubileumsåret vil skje under Den faste Borgs høytidsdag den 10. mai.

Fremmøte og registrering fra kl 1100

Br. Per Munch-Andersen viser film: Minner fra Rhinen tur 2009, Amsterdam, Koekemhof og Kröller-Muller friluftsmuseum

Vi har også vårt halvårlige vinlotteri.

Velkommen til god mat og god underholdning.

Fine reisetilbud!

Alle pensjonerte brr, enker etter brr er hjertelig velkommen.

Medlemskap koster ikke noe. Man betaler kun for:

Ett varmt måltid og kaffe. For tiden kun kr 150,-