Andreasdag og symposium i Bodø

Andreasdag og symposium i Bodø
   
Andreasdag og symposium i Bodø

St. Andreaslogen Hålogaland markerte Andreasdagen 22. november. Denne tirsdagen startet allerede kl 10 med en omvisning i Logebygget i Bodø for besøkende brødre. Etter lunsj ble det arrangert et symposium der fire foredrag belyste ulike tema om Andreasfrimureriet. Deltakelse på symposiet krevde IV/V grad eller høyere. Om kvelden ble Andreasdagen markert med et logemøte i IV/V grad.

Andreasdagen er offisielt 30. november. Den feires som festdag i de vestlige og østlige kirkesamfunn, til minne om datoen da denne helgenen etter tradisjonene led martyrdøden. St. Andreas har gitt navn til vår ordens 2. skift, Andreasfrimureriet. Ordførende Mester i St. Andreaslogen Hålogaland, Olav Andreassen, hadde fått fire foredragsholdere til Bodø for å gi brødrene en dypere innsikt i denne delen av norsk frimureri.

Først ute var Ingar Samset med foredraget "Spor av oldkirken i Andreaslogen?" Kristian Drage fulgte opp med "Frimureriet - historie, tradisjon, kunnskap og undring". Som tredjemann kom Bjarne J. Aasum med et fordrag om symboltolkning i IV/V grad. Andreassymposiet ble avrundet med Nicolai Kiær Holters foredrag "Hvordan skaffe seg innsikt i Andreasfrimureriet?"

På symposiet deltok det ca. 40 brødre. Tilbakemeldingene var svært positive. Foredragsholderne hadde tydeligvis på en engasjerende måte fått overbrakt kunnskap som vanligvis er vanskelig tilgjengelig. Andreassymposiet som nyskapning i Bodø har utvilsomt vært en suksess, og det vil nok bli fulgt opp i fortsettelsen. Vi gratulerer St. Andreaslogen Hålogaland med et vellykket arrangement!

Sist redigert onsdag, 30 november 2016 10:15

Den Norske Frimurerorden, Nedre Vollgt. 19, 0158 Oslo. Postboks 506 Sentrum, N-0105 Oslo. Telefon: 22 47 95 00

Kontaktinformasjon til Ordenen og sentrale embedsmenn
Ansvarlig redaktør for nettsidene:
Teknisk ansvarlig for nettsidene:

For spørsmål om Min Side og ditt medlemskap:

Personvernerklæring

© 1749-2022 Den Norske Frimurerorden