Det inviteres til informasjonsmøte om frimureriet tirsdag 28. januar kl. 18.30 i vårt Logehus i Tromsø. Møtet var opprinnelig satt opp 21/1, men måtte flyttes pga. kollisjon med andre aktiviteter på huset.

Vi håper mange har interessenter som kan inviteres. Påmelding må gjøres av en ledsagende broder da dette ikke er et åpent møte. Hvis dato ikke passer for kandidaten, ønskes likevel en påmelding for å notere interesse. Husk da å angi at det er en påmelding for videre oppfølging.

Det er også mulig å arrangere individuelle møter hvis møtedato ikke passer eller det er ønskelig av andre årsaker. Skriv det i påmeldingen.

Påmelding skjer ved at ledsagende broder sender en epost til OM-adressen med angivelse av interessentens navn, epost og mobilnummer (og evt. forbehold). Han må gjerne ta med en eventuell livsledsager til møtet som varer inntil 2 timer. Påmeldingsfrist er 26. januar.

 

Det er med glede vi inviterer til det første ordinære møtet med det nye embetsverket i Stella Polaris etter innsettelse av ny OM den 10. januar. Vi starter friskt ut med et møte i Mestergraden der Delegert Mester har sin debut som Ordførende Mester i denne grad. Møtet starter til vanlig kl 18.00.

Til forfremmelse stiller tre medbrødre.

Til taffelet serveres bakt kyllingfilet med risotto og et glass vin til kr. 265,-.

Kaffebordet står dekket fra klokken 17.00 i Salong B, og vi oppfordrer alle til å komme tidlig for å tilbringe tid sammen med brødrene. Det er vanlig logeantrekk for brødrene, og de som skal bære galla vet om det. Møtet er åpent for alle brødre med III grad eller høyere.

Stjernestunden videreføres i 2020, og denne gang er det broder Taler som innleder med temaet “Hva vil det si å bli Mester?” - noe han trekker videre inn i kveldens tale. Et relevant tema for oss alle på vår frimureriske vandring, så delta gjerne for å diskutere det mer inngående. Stjernestunden pågår fra kl. 17.15 til 17.45. Vær presis

Den 11. november 2019 ble Terje Wold valgt til ny Ordførende Mester i St. Johanneslogen Stella Polaris i Tromsø. Han blir den 17. Ordførende Mester i logen når han innsettes nå fredag den 10. januar 2020. Det er ikke særskilt påmelding til møtet, men skal man reise bør man melde sin ankomst til Ceremonimester i forkant. 

Stella Polaris avholdt seniorloge mandag 29.10.18, hvor Ordenes Stormester Tore Evensen med følge var til stede sammen med 96 lokale brødre.

Før Seniorlogen var det som sedvanlig Stjernestund, hvor en broder legger frem sine tanker om et tema innen frimureriet. Denne gang var det Stormesteren som innledet. Det kom det over 60 brødre (ny rekord) og arrangementet måtte flyttes til Stjernesalen.

Brødrene fikk oppleve en opplagt og inspirerende Stormester som engasjert fortalte om sitt frimureri. Han fortalte blant annet om den indre prosess med å lære seg selv å kjenne, slik at man blir trygg på seg selv og sine holdninger og meninger. For deretter å kunne glemme seg selv, for så å kunne hjelpe andre. Det sentrale spørsmålet er: hva kan jeg gjøre for å hjelpe mine medmennesker? Det hele basert på troens mysterium som grunnlag for vårt arbeid.

Stjernestunden ble en fin «oppladning» til seniorlogen, som også ble en svært god opplevelse for de fremmøtte brødre.

Vi bibringer et bilde av historisk interesse, nemlig fra innvielsen av St. Johanneslogen Stella Polaris den 25. juli 1919. Valgspråket ble Veritas liberatis Vos – Sannheten befrir Eder, og våpenskjoldet viser Karlsvognen og Polarstjernen. Bildet av de staute karene er formodentlig tatt i lokalene som logen leide av Tromsø Sparebank – kalt "Rødbanken" på folkemunne – frem til 1995 da man flyttet inn i egne lokaler på Forhåpningen på toppen av Tromsøya.