Loge Kolbein har gleden av å invitere til konsert i Stamhuset, Nedre Vollgt 19, søndag 22. oktober kl 1600.

På scenen står Gro Bente Kjellevold, Erlend Larsen, Erling Larsen, Dina Førland , Katharina F Kockum og Thor Inge Falch. 

Billetter á kr 300,- kan bestilles via  frem til 20. oktober. 

"Kolbeintimen" er for brødre som ønsker å bli bedre kjent med hverandre, og som også søker frimurerisk kunnskap. Den begynner med sosialt samvær, kaffe og wienerbrød kl. 17:00 i kafferommet i 3. etg. Vi har et program med temaer som blir belyst av forskjellige brødre fra kl. 17:30. I denne engere krets er det gode muligheter for å stille spørsmål.

Dette er ment å være et ganske kort og konsentrert sammendrag av logens historie. Kilde til dette er jubileumsboken som ble laget til logens 100-års jubileum i 1991, og det anbefales å lese den fullstendige historie i denne boken.

Man må langt tilbake i Sagaen for å finne grunnlaget for Logens navn. Det har sitt utgangspunkt i Snorres Kongesagaer, og til beskrivelsen av en hendelse med tilknytning til det distrikt Broderforeningen og den nye Logen dekket. I Olav den helliges Saga beskriver Snorre en hendelse fra et møte mellom kong Olav og hersen (høvdingen) Dale-Gudbrand. Det hadde vært Ting mellom kong Olav's følge og bøndene i Dalen under ledelse av Dale-Gudbrand. Under dette Ting ble det utvekslet meninger mellom kong Olav og Dale-Gudbrand om deres respektive guder. Under denne samtalen ga Dale-Gudbrand uttrykk for at han ikke kunne se Olav's gud, men at hans egen gud var fullt synlig. I dag kunne han nok ikke være ute fordi det regnet, men hvis kong Olav var så mektig som det ble gitt uttrykk for, kunne han jo gjøre det slik at det dagen etter ikke regnet. Da kunne så alle møtes igjen, og så skulle de få se Dale-Gudbrands gud. Med dette skiltes de.