Med et flertall av stemmer fra 112 stemmeberettigede medlemmer ble Johnny Veum valgt til Loge Kolbeins Ordførende Mester den 4. oktober 2017. Innsettelsen ble utført av OSM den 25. oktober 2017 og etterfulgt av en festpreget feiring.

"Kolbeintimen" er for brødre som ønsker å bli bedre kjent med hverandre, og som også søker frimurerisk kunnskap. Den begynner med sosialt samvær og kaffe kl. 17:00 i kafferommet i 3. etg. Vi har et program med temaer som blir belyst av forskjellige brødre fra kl. 17:30. I denne engere krets er det gode muligheter for å stille spørsmål.

Dette er ment å være et ganske kort og konsentrert sammendrag av logens historie. Kilde til dette er jubileumsboken som ble laget til logens 100-års jubileum i 1991, og det anbefales å lese den fullstendige historie i denne boken.

Man må langt tilbake i Sagaen for å finne grunnlaget for Logens navn. Det har sitt utgangspunkt i Snorres Kongesagaer, og til beskrivelsen av en hendelse med tilknytning til det distrikt Broderforeningen og den nye Logen dekket.