Høstens første møte 2017 er 15. september kl 11.30
Fremmøte og registrering kl 11.00.
Br. Per Munch-Andersen viser siste halvdel film: Minner fra Rhinentur 2009, Amsterdam, Koekemhof og Kröller-Muller friluftsmuseum
Vi har også vårt halvårlige lotteri.

Velkommen til god mat og god underholdning.
Fine reisetilbud!
Alle pensjonerte brr.
Enker etter brr,
er hjertelig velkommen
Medlemskap koster ikke noe. Man betaler kun for:
Et varmt måltid og kaffe. For tiden kun kr 150,-

 Så langt har responsen fra brødrene i Bodø vært laber vedrørende deltakelse på seminar etc. Vi er helt avhengig av påmelding til dette p.g.a innkjøp til lunsjer, middag på leirbål mm. Så er det noen "der ute" som kan tenke seg å delta, så vær vennlig å meld fra så snart som mulig.

Til selve møtet mandag den 3 juli kl 1800 er det ikke nødvendig med påmelding.

Se for øvrig Bodølogenes hjemmesider hvor dere vil finne alle opplysninger om arrangementene.

Mbh Jarle Saksenvik

 

 

 

Br. Ole-Martin Erikstad, som har gjort tjeneste som Bodølogenes fellessekretær fra februar 2015, har bedt seg entlediget, og ble tirsdag 13. juni takket av ved en uformell sammenkomst i logen.

Logestyrets leder Arne Hansen takket ham spesielt for den store innsats han har levert gjennom en betydelig omstillingstid, - både for Bodølogene og når det gjelder tilpassingen mot sentrale krav for selve sekretærarbeidet. Bl.a. har digitalisering, med sine egne utfordringer, gjort sitt inntog for alvor. Han kan nå etterlate seg et fellessekretariat i den aller beste stand og orden.

Ved samme anledning ble det markert at br. Finn Landaas har overtatt som logefellesskapets nye fellessekretær. Finn ble tilsatt som assistent i fellessekretariatet samtidig som Ole Martin tiltrådte sitt sekr.embede, og er vel kvalifisert for jobben. Vi ønsker br. Finn velkommen og lykke til i det meget krevende embede han går til!

Medarbeiderne Stamhuset i Oslo vil avvikle sommerferie i perioden fra og med 26. mai 2017 til og med 13. august 2017.

Det betyr at de fleste kontorer stort sett er stengt i perioden og det kan være svært vanskelig å komme frem på telefonen. E-post er noe "sikrere" og vil bli lest sporadisk.

Storsekretariatet og Medlemskontoret vil være tilgjengelig for henvendelser både pr. e-post (og delvis pr. telefon) i hele perioden. Listen med de direkte telefonene finnes nest bakerst i Matrikkelen.

Postkontoret (Arkivet) vil være åpent for inn- og utgående post en dag pr. uke.

Resepsjonen vil være stengt med unntak av de perioder da det er byggearbeider i huset. Resepsjonen vil dessuten være åpen som vanlig i forbindelse med planlagte møter, som f. eks. Leopardens møte 19. juni 2017.

Kantinen i T35 er også stengt det meste av sommeren.

Brødre som har sitt daglige virke i Stamhuset kan bruke sine kontorer som vanlig og alle adgangskort vil fungere.

For brødre som befinner seg i Sverige og Østfold i sommer, inviterer Frimurarklubben Bohuslän til følgende program:

Två sammankomster som vanligt, en i Sverige och en i Norge.
Datum för de båda tillfällena är för den första 30 juni och den andra 28 juli. Vi träffas den 30 juni i Trollhättan vid SAAB Car Museum kl 10.30. Där kommer vi bl.a. att få höra om gränsaktiviteterna på den svenska sidan under kriget och samarbetet med hjemmefronten i Norge. Berättare är Gudrun Rydmark, Dalslands Hembygdsförening.

Program 30 juni

• Samling mellan 10.00 - 10.20
• Föredrag 10.30 - 12.00
• Lunch på Innovatum 12.00 - 13.00, dagens ca 100 kr
• SAAB Car Museum 13.00 - med guide

Föranmälan senast 28 juni på mail:

Program för 28 juli

Vi startar med lunch på Fredrikstens fästning kl 12.00.

Kl 13.00 startar guidad tur runt fästningen och om möjligt blir en av kanonerna avfyrad. Guiderna kommer klädda i gamla uniformer som ett extra inslag i det hela.

Föranmälan senast 25 juli på mail:  eller  

Väl mött och ta med resp. eller någon vän.

Med broderliga hälsningar

Peder, Johan och Öystein

Tradisjonen tro ønsket Bodø Frimurer Sangforening alle brødre med familie og venner velkommen til Frimurerlogen etter skolebarnetoget 17. mai. I år lot 206, store og små, seg friste av et imponerende kakebord, brus og kaffe. En heller våt formiddag la heller ingen demper på stemningen.

Husets to salonger ble fort fylt av feststemte mennesker, slik at også spisesalen måtte benyttes. Servering av kaffe og kaker på 17. mai gir inntekt til driften av Bodø Frimurer Sangforening. Dette er det ene av to arrangement sangkoret har årlig. Det andre er adventstunden før jul. Begge tiltakene er med på å skape kontakt mellom brødre og deres respektive familier. Vertskapet i år var korets 1. bassangere. De gjorde en formidabel jobb med servering, rydding og oppvask. Kakene var forøvrig skaffet til veie av korets ca. 40 medlemmer.

Bildet viser vertskapet og litt av kakeutvalget. 1. rekke f.v.: Knut Brækka, Reidar Antonsen, Harald Kvalheim, Eilif Ludvigsen, Tor Sigurd Henriksen, Martin-Arne Nyheim. 2. rekke f.v.: Arne Martin Hanssen, Arne Hjermind, Eldar Nilsen, Sverre Karlsen.

Gode brødre fra Telemark og Vestfold Kapitel Broderforening stod i bresjen for å hylle vår tidligere OM med blomster og noen gode ord. Dette skjedde på Olav Sem si grav på kirkegården ved Heddal stavkirke onsdag 26. april 2017.

Han var "Ein Hovding". Nå er han heime...

Vi minnes han med ærbødighet, takknemlighet, og med gode minner.

hammer 100px

 

Etablert 1980 Antall medlemmer 14.
Koret arbeider under St. Johs. Logen Eivind til De syv Tinde.

Dirigent: Håkon Jarsve

Formann: Steinar Strømseng
Sekretær: Sverre Knut Andresen.

Koret synger på 2. grads møter, høytidsmøter og andre tilstellinger i Logen.

Koret synger også i kirken på Allehelgensdag.

Deltok på Landssangerstevne i Ålesund 1990.

Her dannet korene i Mo, Brønnøysund, Sandnessjøen felles kor.

Forskningslogen Niels Treschow setter opp dokumentarfilmen «Terra Masonica» på Cinemateket i Oslo​ mandag 12. juni kl 18-21. Før filmen blir det introduksjon ved Helge Bjørn Horrisland, etter visningen blir det "åpen mikrofon"/debatt.

Inngangsbilletten koster kr. 150,-.

Det er 180 billetter tilgjengelig til denne visningen og de kan kjøpes på cinemateket.no eller over disk på Filmens Hus.

Kjøp billett: http://www.cinemateket.no/159446/terra-masonica

Formøtet starter presis kl. 1515
Brødre fra følgende loger vil bli forfremmet på møtet
St. Johannesloger   St. Andreasloger  
Bøgen   Akershus  
St. Magnus   Vestfold  
Haakon   Kronen  
Svanen   Oscar  
St. Nikolas   Oppland  
St. Clemens      
Halvdan Svarte