Kjære Murskjebroder
Navnet «april» kan være basert på «Apru» et etruskisk låneord for greske Afrodite, eller ap(e)rilis «den følgende, eller neste». En alternativ forklaring er at navnet henger sammen med det latinske verbet aperire - åpne; april skulle dermed være måneden som «åpner» for sommeren.
«Jeg velger meg april!» skrev Bjørnstjerne Bjørnson i 1879;
Jeg velger meg april. I den det gamle faller, i den det nye får feste; det volder litt rabalder,- dog fred er ei det beste, men at man noe vil.
Jeg velger meg april, fordi den stormer, feier, fordi den smiler, smelter, fordi den evner eier, fordi den krefter velter,- i den blir somren til!
Nå er våren her for fullt, dagene er både lengre og varmere og vi tilbringer mer tid ute. Det å føle seg mer energirik og glad til sinns er også et sikkert vårtegn.
Jeg ønsker dere alle hjertelig velkommen til et nytt resepsjonsmøte i lærlingegraden. Det er store muligheter for å hente inspirasjon, broderlig varme og motivasjon i frimureriets ritualer og symboler, i dette semesterets siste møte før sommeren tar oss.
Det er vårt håp å se deg og riktig mange av brødrene på kolonnen denne kvelden.
Med broderlig hilsen
Kjetil Bakke, Aftenens Ordførende Mester
MEDDELELSER:
Lørdag 11. mai er Murskjeens Sommeravslutning
Torsdag 23. mai inviterer vi igjen til en vandring på Vår Frelsers gravlund

Gode Murskjebroder.
Nå er det kun 3 møter igjen før vi avslutter dette semesteret, og forhåpentligvis går en fin sommer i møte – med lange lyse dager og netter. Nettopp derfor kan det være bra å få med seg semesterets siste møte i II grad. Torsdag er det en gylden mulighet til å få litt påfyll – til å tenke over hva vi skal bruke disse «late» sommerdager til. Vi bør jo benytte dem vel!
Jeg gleder meg til å se dere på torsdag!
Med broderlig hilsen
William Schmidt, Aftenens Ordførende Mester

MEDDELELSER:
Mandag 8. april arrangeres tur til Astra, Sandefjord
Murskjeens Sommeravslutning 2019
Torsdag 23. mai inviterer vi igjen til en vandring på Vår Frelsers gravlund