Nyttårsball i Bodø Frimurerloger

Nyttårsball i Bodø Frimurerloger
   
|| || ||

Bodø Frimurerloger inviterte til Nyttårsball, 28. januar 2017. Et nytt tilbygg til den gamle logebygningen, med ny spisesal og økt kapasitet i salongene, bidro til et arrangement med stil, eleganse og høytidelighet.Olav Andreassen, formann i arrangementskomiteen, kunne ønske velkommen 130 ballgjester fra Tønsberg i sør til Sortland i nord.

Bodølogenes egen blåsergruppe ledsaget gjestene inn til en elegant dekket spisesal hvor forretten besto av gravlaks med toast. Som hovedrett ble det servert lammestek med fløtepoteter og rødvinssaus, og til dessert sitronfromasj med Culie.

Knut Jarnes har mange års fartstid innenfor frimureriet. Han bidro aktivt til at det første nyttårsballet ble gjennomført i 1977/78. Han forteller at ballet den gang var så populært at det måtte arrangeres to kvelder på rad. Interessen dalte imidlertid på 90-tallet av uvisse årsaker, men han gleder seg stort over at noen har tatt initiativ til å gjenoppta denne fine tradisjonen.

Under måltidet fikk man en magisk musikkopplevelse fra deltagende «Musikkmurer», Hjȍrleifur Valsson. Med utgangspunkt i Ole Bull’s «På solen jeg ser» ble forsamlingen ført inn i en nærmest hypnotisk musikalsk reise. Her ble klassiske og andre musikalske perler fremført på en forførende måte.

Etter taffelet var det klart for den tradisjonell polonesen, akkompagnert av musikk fra blåsergruppen. Deretter ble det servert kaffe og Pavlovakake. Til sist kunne den som ønsket det, by opp sin kjære til en «svingom» slik at kvelden ble fullkommen.

Nyttårsballet i Bodø ble en fantastisk kveld med en høytidelig stemning. Arrangementskomiteen hadde gjort en fantastisk jobb, noe gjestene visste å sette stor pris på. Ikke en detalj var avglemt, noe som bare kan gi 6 på terningkastet. Vi takker derfor i ydmykhet til alle som bidro til ballet og på vegne av alle ønsker vi at tradisjonen føres videre til neste år.

Vi ses til neste år!

Sist redigert mandag, 13 februar 2017 00:31

Den Norske Frimurerorden, Nedre Vollgt. 19, 0158 Oslo. Postboks 506 Sentrum, N-0105 Oslo. Telefon: 22 47 95 00

Kontaktinformasjon til Ordenen og sentrale embedsmenn
Ansvarlig redaktør for nettsidene:
Teknisk ansvarlig for nettsidene:

For spørsmål om Min Side og ditt medlemskap:

Personvernerklæring

© 1749-2022 Den Norske Frimurerorden