Travel formann for travelt kor!

Arne Hjermind, travel og positiv formann for byens travleste kor.
Arne Hjermind, travel og positiv formann for byens travleste kor.  
Arne Hjermind, travel og positiv formann for byens travleste kor. Arne Hjermind, travel og positiv formann for byens travleste kor.

Bodø Frimurersangforening er en gammel institusjon innenfor logen i Bodø. Hva som skal regnes som årstallet for den første start, blir en definisjonssak. Sikkert er det at det var sang i logen lenge før Midnatsols innstiftelse for 90 år siden, både i rituelle og andre sammenhenger. Det vi kan tidfeste med sikkerhet, er at koret fikk sin faste organisering og struktur i 1974, altså for 40 år siden.

Korets formann, på tredje året, heter Arne Erling Hjermind. Alder 65. Travel og alltid positiv! Aktiv forretningsmann i blomsterbransjen på dagtid, ikke mindre travel på kveldstid. Da er det familien, sangen og logen det gjelder.

Frimurerkoret må være ett av landets aller travleste kor, som synger «ved enhver given anledning, hvor de bare får slippe til», som noen har sagt det.

Formannens rolle får da nesten preg av «daglig leder».

«Det kan nok være noe i det, men jeg foretrekker nå likevel å bli titulert som formann», sier Arne, som har vært syngende broder og 1.-bass i Frimurerkoret i ikke mindre enn 26 år. På årets sangerfest den 7. november ble han dekorert med korets høyeste utmerkelse Krasjanen.

«Du er nå inne i din tredje periode som formann. Hva ser du som din fremste oppgave fremover»?

«Det som får ekstra mye fokus nå er korets deltakelse i Landssangerstevne for frimurersangere som arrangeres i Stavanger 5.-7. juni 2015. Men jeg har jo også mange gode hjelpere i koret. Det er mye som skal styres og ordnes før vi kommer så langt, med reise og opphold, - og ikke minst med sangprogrammet. Dette er jo ingen korkonkurranse, men vi satser likevel på at koret skal være skikkelig representativt ved en anledning som dette. Skulle bare mangle!», sier Arne.

For øvrig har jo koret mange oppgaver i den nærmeste tid, spesielt fremover mot jul. I tillegg til opptreden på Andreasdagen/ny Ordf.M. i Hålogaland 25. november, er det korets eget arrangement Adventstund 30. nov., og deretter tre juleloger hvor koret bidrar med mye av juletemningen. I tillegg også den tradisjonelle sangen på Sykehuset på julaften. Med andre ord: Nok å henge fingrene i for formann Arne, dirigent Trond Kverno og alle de andre sangerbrødrene. Over nyåret og mot våren er det Kyndelsmesse, Kirkedag, Midnatsols høytidsdag, Vårkonsert og 17.mai. Og kanskje ikke minst: Innvielse av det nye logebygget (dato ikke fastsatt).

«Kan Bodø, med sitt nye kulturhus være aktuelt for det neste Landssangerstevne i 2020?»

«Det er faktisk kommet en henvendelse om det for noen få dager siden. - Om vi kan påta oss å stille som vertskap for et slikt storarrangement? Det er det vel ikke bare opp til koret selv å svare på. Men skulle det bli aktuelt, så har vi - og resten av byen - noe stort å se fram til», sier formann Arne Hjermind.

Sist redigert mandag, 08 desember 2014 17:43

Den Norske Frimurerorden, Nedre Vollgt. 19, 0158 Oslo. Postboks 506 Sentrum, N-0105 Oslo. Telefon: 22 47 95 00

Kontaktinformasjon til Ordenen og sentrale embedsmenn
Ansvarlig redaktør for nettsidene:
Teknisk ansvarlig for nettsidene:

For spørsmål om Min Side og ditt medlemskap:

Personvernerklæring

© 1749-2022 Den Norske Frimurerorden