Installasjonsmøte i Passeren

Napoleonskake er det beste jeg vet, og 20. september fikk jeg verdens beste napoleonskake i Passeren. Kaka ble servert etter høytidstaffelet denne kvelden da St. Johanneslogen Olav til den gyldne Passer fikk ny Ordførende Mester.

Denne torsdagen startet som vanlig tidlig for riggegjengen. Under ledelse av broder Giert startet de på formiddagen med den jobben som de har gjort så mange ganger før, men denne dagen var allikevel spesiell. Det skulle klargjøres for et lunsj måltid og for et installasjonsmøte, og det skulle forberedes for mange innbudte gjester. Også på parkeringsplassen måtte det gjøres klart for storinnrykk, og parkeringsvakten måtte være på plass i god tid.

For gjester og hovedpersoner startet dagen med lunsj klokka 15.00. Her ble det servert karbonader og wienerstang, og det ble holdt mange taler ved måltidet som varte en god times tid. Talene var i hovedsak rettet til Passerens tidligere Ordførende Mester, Ernst Rolf, som på dette tidspunkt fortsatt var OM, og de innholdt hjertelige og oppriktige hilsener og takk for den store innsats som broder Ernst Rolf har lagt ned for logen.

Til både lunsjen og møtet kom SMP Ragnar Tollefsen, som på vegne av OSM var installasjonsforretter, og den som gjennomførte installasjonen av broder Frode Olsbø som vår loges nye Ordførende Mester. Til stede var også Passerens faddere, OOA Karl Jens Holmen og tidl. OM i Søilene Sverre L. Sivertsen samt OM eller andre representanter fra de fleste logene i Stamhuset og loger som Passeren har spesiell kontakt med. I tillegg var vi heldige og fikk besøk fra vår vennskapsloge St. Halvard i Hamar med OM Steinar Westgaard i spissen. Nesten 90 brødre var til stede i møtet, som faktisk er det første ordentlige installasjonsmøte for en ny OM i Passeren. 

Så sitter vi her ved kaffen med den nydeligste napoleonskaka, taffelet er til ende og både tidligere og ny OM har fått mange gode ord, lykkeønsker, blomster og gaver. Vi har sunget Passer-sangen, embetsverket har gjort en meget god jobb og CM har ledet oss gjennom både lunsj og taffel.

Sist redigert søndag, 03 februar 2013 14:49

Den Norske Frimurerorden, Nedre Vollgt. 19, 0158 Oslo. Postboks 506 Sentrum, N-0105 Oslo. Telefon: 22 47 95 00

Kontaktinformasjon til Ordenen og sentrale embedsmenn
Ansvarlig redaktør for nettsidene:
Teknisk ansvarlig for nettsidene:

For spørsmål om Min Side og ditt medlemskap:

Personvernerklæring

© 1749-2022 Den Norske Frimurerorden