”Buskloge” i Gauldal St. Johannes Frimurergruppe

”Buskloge” i Gauldal St. Johannes Frimurergruppe
  Kjell R. Næss
”Buskloge” i Gauldal St. Johannes Frimurergruppe Kjell R. Næss

Gauldal St. Johannes Frimurergruppe under St. Johanneslogen Nordlyset har i 20 år arrangert en såkalt ”Buskloge”. Møtet står ikke i møteplanen men informasjon går ut på mail og fra ”mann til mann”.

I et nydelig sommervær gikk turen i år til Fløttumgruva, en nedlagt kobbergruve i Singsås. Her ble det gjort malmfunn allerede i 1883. Aktiviteten ved gruva har vært litt opp og ned gjennom årene og drifta opphørte i 1917. Etter den tid har det vært gjort enkelte prøver med malmleting og i tiden rundt 1950 ble det også gjort forsøk på diamantleting uten de store resultatene.

Anlegget eies i dag av Singsås Museum og Historielag som tar vare på bygninger og den gamle dampmaskina som ble montert allerede i 1892 og som er i så god stand at den fremdeles kan fyres opp på enkelte dager med omvisning.

Totalt 24 brødre fant i år veien frem til Fløttumsgruva til et møte som ble holdt i Kvilhuset til gruva. På tradisjonellt vis ble møtet åpnet av gruppas leder Arild Stenset og deretter leste Kansler i Trondhjems Provincialloge minneord over Jan Udbye som fikk et illebefinnende og døde under fjorårets buskloge.

Tidligere Ordførende Mester i Nordlyset, Per Terje Nordmark var kveldens foredragsholder med et innlegg som klargjorde en rekke spørsmål medlemmene hadde fundert over.

Medlemmenes livsledsagere hadde sørget for hjemmebakst til brodermåltidet og her ble servert både smørbrød, lomper, vafler og kaker.

Et utradisjonellt og populært tiltak som brødrene i Gauldal Frimurergruppe har all ære av.

Sist redigert onsdag, 27 august 2014 10:20

Den Norske Frimurerorden, Nedre Vollgt. 19, 0158 Oslo. Postboks 506 Sentrum, N-0105 Oslo. Telefon: 22 47 95 00

Kontaktinformasjon til Ordenen og sentrale embedsmenn
Ansvarlig redaktør for nettsidene:
Teknisk ansvarlig for nettsidene:

For spørsmål om Min Side og ditt medlemskap:

Personvernerklæring

© 1749-2022 Den Norske Frimurerorden