Fem gode nyheter i Tromsø Provincialloge

1. Aktiv torsdag 16. mars i Tromsø Provincialloge - Møte i Bodø

Provincialmester Per Trygve Kongsnes var i Bodø og ledet møtet i X grad hvor 9 brødre ble forfremmet. Møtet var godt besøkt og ca. 70 brødre deltok. Møtet var det første av to i X grad med recepsjon som Provinciallogen holder i Bodø i år. Det andre holdes 19. oktober. I tillegg holder også Provinciallogen to IX grads møter med recepsjon den 9. mai og den 31. august.

 2. Aktiv torsdag 16. mars i tromsø Provincialloge – Møte i Alta

Vår Deputerte Provincialmester Børje Kajander deltok samme kveld sammen med OSM Tore Evensen på et møte i IV/V grad i Alta. I tillegg deltok også Ordførende Mester i Skansen Thor-Roar Olsen, Dep Mester i samme loge Svein Odin Hanssen og Ordførende Mester i Polarlys. Dette var det første ordinære møte etter innvielsen av de nye lokalene til St. Andreas Logen Skansens Deputasjonsloge for Finnmark.

At været er svært uforutsigbart i Finnmark på vinterstid er sant! To brødre fra Hammerfest skulle i dette møtet få sin forpasning til IV/V, men stengte veier over Sennalandet gjorde at verken disse to eller øvrige brødre som skulle i møtet, kom seg fram. Forøvrig var det andre gang de samme to ble stoppet av været i sitt forsøk på nå Andreas-møtet i Alta, og dermed få sin forpasning!

Som vanlig for finnmarkinger, ble dette ”bare registrert” – slik er det med været i Finnmark. ”Kanskje må vi legger slike møter til sein vår eller tidlig høst, dersom brødre fra Hammerfest skal være sikre på å komme frem” – var den lakoniske konklusjon fra stedets Dep. Mester.

Til tross for dårlig vær over Sennalandet, manglende brødre og recipiender fra Hammerfest, så ble det er godt møte og et trivelig taffel hvor det ble servert treretters middag med ovnsbakt torsk som hovedrett.

3. Aktiv torsdag 16. mars i Tromsø Provincialloge – Instruksjons-møte i Tromsø

I Tromsø ble det i Ordenshuset avholdt en instruksjonsloge i VII grad under ledelse av Overkansler Bjarne Eilertsen, som også holdt instruksjonen for 26 interesserte brødre.

Nytt instruksjonsmøte i Provinciallogen avholdes torsdag 6. april, denne gang i X grad. Instruksjonen gjennomføres av Overkansler Bjarne Eilertsen.

4. Nyvalg i St. Andreaslogen Skansen

På møtet i St. Andreas Logen Skansen i IV/V grad tirsdag 14. mars ble det holdt valg. OM Thor Roar Olsen ledet møtet, hvor Deputert Mester Thorkild Thorkildsen ble valgt til ny Ordførende Mester. Delegert Mester Arne Skog ble vagt til ny Deputert Mester, og Kåre Hansen ble valgt til ny Delegert Mester.

Innsettelse av den nye Ordførende Mester foretas av vår Provincialmester Per Trygve Kongsnes i IV/V grad tirsdag den 2. mai.

5. Frimurerfest

St Johanneslogen Stella Polaris gjennomførte lørdag 11. mars sin første Frimurerfest. Her deltok frimurere med partnere samt enker av frimurere. Selskapet var svært vellykket med nærmere 60 gjester, som kunne nyte aperitiff, lettsaltet lammelår med tilbehør og påfølgende dessert – alt ledsaget av god drikke.

Sist redigert søndag, 25 september 2022 20:16

Den Norske Frimurerorden, Nedre Vollgt. 19, 0158 Oslo. Postboks 506 Sentrum, N-0105 Oslo. Telefon: 22 47 95 00

Kontaktinformasjon til Ordenen og sentrale embedsmenn
Ansvarlig redaktør for nettsidene:
Teknisk ansvarlig for nettsidene:

For spørsmål om Min Side og ditt medlemskap:

Personvernerklæring

© 1749-2022 Den Norske Frimurerorden