×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 200

Store ombyggingsarbeider i Kristiansund

Store ombyggingsarbeider i Kristiansund
   
|| || ||

Brødrene i Kristiansund har foretatt en større ombygging av logebygget. Ny flott Johannessal har man fått ved å sage ut gulvet mellom to etasjer slik at man nå har fått en luftig og fin flerbrukssal med vesentlig høyere himling enn tidligere. Den tidligere Johannessalen er ombygd for å kunne brukes til andre og lenge savnede formål. Huset er nymalt utvendig, tak og utvendige vinduer er skiftet ut, og gangene i huset er også pusset opp.

Entreprenør er benyttet til betongsaging og utvendige arbeider, mens innvendige rivingsarbeider og ferdigstillelse av de forskjellige rom er gjort ved en formidabel dugnadsinnsats av brødrene, der noen av disse nærmest har bodd i huset de siste månedene. Ordførende Mester Johnny Holmen anslår at dugnadsinnsatsen utgjør over 5000 arbeidstimer, mens kostnadene ser ut til å bli i overkant av 6 millioner kroner, noe som er innenfor budsjettet man hadde lagt.

Huset ble bygget i 1930 som et leilighetsbygg for enslige damer, men stifterne ble etter hvert eldre og bygget trengte vedlikehold. Loge Syvstjernen kjøpte bygget med en klausul om at damene kunne bo i sine leiligheter så lenge de levde. Syv leiligheter var den gangen fremdeles bebodd da brødrene kjøpte bygget og kunne innvie en Johannessal i 1984. Brødrene har overholdt avtalen med damene til punkt og prikke og først etter at den siste av de opprinnelige leieboerne gikk bort begynte brødrene å legge planer for en større ombygging. I tillegg til Johanneslogen huser bygget Andreaslogen Stella Maris, Kristiansund Kapitel Broderforening og Marialogen så behovet for mer plass var absolutt til stede.

Etter ombyggingen er bygget nå omklassifisert fra bolighus til forsamlings-/næringsbygg.

20 og 21. september kan man endelig sette kronen på verket og innvie bygget med innvielsesmøter både i Johanneslogen Syvstjernen og Andreaslogen Stella Maris.

Vi gratulerer brødrene i Kristiansund med et flott logebygg de har all grunn til å være stolt av.

 

 

Sist redigert torsdag, 24 november 2016 08:50

Den Norske Frimurerorden, Nedre Vollgt. 19, 0158 Oslo. Postboks 506 Sentrum, N-0105 Oslo. Telefon: 22 47 95 00

Kontaktinformasjon til Ordenen og sentrale embedsmenn
Ansvarlig redaktør for nettsidene:
Teknisk ansvarlig for nettsidene:

For spørsmål om Min Side og ditt medlemskap:

Personvernerklæring

© 1749-2022 Den Norske Frimurerorden