×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 200

Utbygging på Røros

Utbygging på Røros
   
|| || ||

Det er bare 10 år siden Johanneslogen Morgenstjernen på Røros ble innviet som egen loge og kunne starte arbeidet i et flunkende nytt bygg etter mange år i leide lokaler mens de var Deputasjonsloge.

De startet som Broderforening under Nordlyset i Trondheim allerede 10. april 1884, bare ett år etter at moderlogen ble stiftet og var lenge landets eldste Broderforening.

Nå er de altså allerede i gang med bygging av tilbygg for å få sårt tiltrengte fasiliteter de har savnet. Fronten av bygget har fått et tilbygg på 10 m2 i tre etasjer som vil få plass til heis som går fra kjelleren og opp til andre etasje. I bakkant av bygget er det bygd et lager på to etasjer samt en ny trapp som går opp til orgelet og samtidig gir bedre evakueringsmuligheter. Det er også bygd et overbygg over bakre rømningsvei av logesalen. Dette for å sikre bedre evakueringsmuligheter på vinterstid, etter erfaringer og tidligere utfordringer med snø og is i front av dør og trapp.

Prosjektet startet med utgraving i slutten av mai og blir fullført med montering av heis i uke 42. Uteområdet som vil få forbedrede forhold for parkering og renhold vil asfalteres i uke 43. Noe gjenstående arbeide vil avsluttes i disse dager med noe finarbeide både utvendig og innvendig.

En stolt Ordførende Mester Trond Dalseg sier at noe bruk av håndverkere har det vært, men berømmer den dugnadsviljen man har blitt møtt med av brødrene. Han anslår at det er utført i overkant av 1000 dugnadstimer samt at man selv har vært byggeleder og entreprenør for prosjektet. Budsjettet var på 1,5 millioner kroner og så langt ser det ut som at budsjettet skal holde. Med dette arbeidet er logehuset på Røros fullført både utvendig og innvendig og vil fremstå som et staselig bygg, vel verdt et besøk.

Sist redigert onsdag, 05 oktober 2016 11:07

Den Norske Frimurerorden, Nedre Vollgt. 19, 0158 Oslo. Postboks 506 Sentrum, N-0105 Oslo. Telefon: 22 47 95 00

Kontaktinformasjon til Ordenen og sentrale embedsmenn
Ansvarlig redaktør for nettsidene:
Teknisk ansvarlig for nettsidene:

For spørsmål om Min Side og ditt medlemskap:

Personvernerklæring

© 1749-2022 Den Norske Frimurerorden