Utover 1800-tallet var det et økende antall murerbrødre til Bergen og den 23. september i 1872 fikk man så tillatelse til å danne en broderforening i Bergen, underlagt Leoparden. Når brødrenes antall var nådd tredve, kunne det fremmes et andragende om dannelsen av en ordinær Johannesloge i Bergen. To år senere var målet nådd, og brødrene i Bergen kunne 30. juli 1874 fremme nevnte andragende. Kong Carl XV døde imidlertid under forberedelsene og for å hedre den nye majesteten, kong Oscar II, var navnet det ble søkt patent for “St. Johanneslogen Oscar til de syv Bjerge”. Man fikk kongens tilslutning, og den 29. juli 1875 ble logen innviet som nr. 2 i Norge av daværende Provincialmester, Generalmajor Hans Kirkegaard Fleischer. Hans Henrik Ramm ble så innsatt som logens Ordførende Mester. I 1877 kunne logebygget i Kaigaten 4 tas i bruk. Dette var et nybygg innredet for logens formål og her skulle frimureriet i Bergen holde til i nær hundre år. Logegehuset i Kaigaten ble tidlig for lite målt mot aktiviteten og etter en lang og etterlengtet prosess ble det nye Ordenshuset i Jonas Reinsgate nr 14 tatt i bruk, julemøtet 17. desember 1975.
Høytidsdagen er til ære for Kong Oscar II og skal avholdes på mandagen som faller nærmest hans fødselsdag den 21. januar. Som en kuriositet kan det nevnes at nåværende kong Harald er oldebarn av Oscar II. Harald Vs mor var kronprinsesse Märtha, hennes far var prins Carl og prins Carls far var Oscar II.
21. januar i år markerte logen sin Høytidsdag og det var en fullsatt logesal med Ordenens Stormester Frode Olsbø og Provincialmester i Bergens Provincialloge Hjalmar Olseth til stede.
Hvert fjerde år gjennomfører Oscar også Olsokloge. I år blir det en ekstra dimensjon over Olsoklogen fordi 150 år samtidig markeres nettopp på selveste stiftelsesdatoen, 29. juli!.
Oscar til de syv Bjerge er i dag en aktiv og «levende» loge med et medlemstall på ca 400 brødre og som har sine møtedager mandager.