Sarpsborg Frimurer Sangforening

Sarpsborg Frimurer Sangforening
   
| | |

St. Johannesloge St.Nikolas t.d.g. Anker er så heldige å ha et eget sangkor der bidrar på møtene og i offentlige sammenhenger. Koret har en lang og stolt historie der startet med stiftelsen av Sarpsborg Frimurer Broderforenings Sangkor den 19.november 1934. 

Fra vedtektene av 1934, § 4 heter det: "Kontingenten for aktive medlemmer er kr 3,- tre kroner - pr år. For fravær fra øvelsesaftenene erlegges en bot av kr 1,- pr aften. Denne bot skal gå til notefond m.v.. Kontingenten for passive medlemmer er kr 1,- pr år."

I dag heter koret "Sarpsborg Frimurer Sangforening" og det er et mannskor med 4 stemmer, 1. og 2. tenor, 1. og 2. bass. Koret dirigeres for tiden av Sigrun Solvang som er meget dyktig og har lang erfaring med mannskor. Sarpsborg Frimurer Sangforening øver mest for å synge i egen loge, men et par ganger i året så opptrer koret i ulike kirker og i tillegg har avholdes det årlig en flott adventskonsert og vårkonsert. Koret øver i lokalene til St. Johanneslogen St. Nikolas tdg Anker tirsdager i 2. etasje mellom kl.18:30 og 21:00.

Lyst på ny hobby? Hvorfor ikke bli med i Loge koret?

Det spiller ingen rolle om du ikke vet hvilken stemmegruppe som passer for deg, vi hjelper deg med å utvikle potensialet ditt. Det er kjempemoro, gjør deg godt og du blir glad, og ikke minst, du vil få mange flere venner. Vi vet at du tror du ikke kan synge, men det kan du. Og uansett, koret vil dra deg med i takt - det er det som skjer. Kan du ikke lese noter? Akkurat som de fleste i koret. Du vil lære hvordan notene går opp eller ned og hvor lenge hver takt varer og det er omtrent slik for de fleste av oss. Du er hjertelig og broderlig velkommen!
 
SarpsborgFrimurerSangforeningMerke
Sist redigert fredag, 19 mai 2023 15:43

Den Norske Frimurerorden, Nedre Vollgt. 19, 0158 Oslo. Postboks 506 Sentrum, N-0105 Oslo. Telefon: 22 47 95 00

Kontaktinformasjon til Ordenen og sentrale embedsmenn
Ansvarlig redaktør for nettsidene:
Teknisk ansvarlig for nettsidene:

For spørsmål om Min Side og ditt medlemskap:

Personvernerklæring

© 1749-2022 Den Norske Frimurerorden