St. Nikolas t.d.g. Anker 20 år

St. Nikolas t.d.g. Anker 20 år
   
| | |

5. desember 2015 fylte St. Nikolas til det Gyldne Anker 20 år som selvstendig loge, noe som ble feiret behørig både i egen jubileumsfest samt på St. Nikolas høytidsdag 30. nov 2015. 125 gjester var tilstede på høytidsdagen, og 121 til taffel, blant annet Ordenens Stormester Tore Evensen.

Jubileumet i år falt sammens med Sangkoret, Sarpsborg Frimurer Sangforenings 80 års jubileum, slik at begge ble feiret på samme jubileumsfest med damer den 24. oktober 2015. 47 brødre med ledsagere, total 94 stk var påmeldt til denne fine festen for å feire jubilantene.

jubileumskake

30. November var det tid til å feire St. Nikolas formelt i vår høytidsdag. Den 5. desember ville det være det 20 år siden den gang OSM Ola Knutrud komme til Sarpsborg i spissen for en stor delegasjon av embedsmenn fra Den Store Norske Landsloge den 5. desember 1995 og innviet St. Nikolas til det gyldne Anker som loge nr. 41. Da var det Leif Ragner Olstad som ble installert som St. Nikolas første Ordførende Mester. Siden St. Nikolas har sine møter på mandager ble høytidsdagen og 20 årsdagen feiret mandag 30.november, og vår nåværende Ordførende Mester Karl Ivar Andersen tok imot OSM Tore Evensen og ledet møtet på sin sedvanlige høytidlige og varme måte.

OSM OM 20aarsubileum

Ordenens Stormester Tore Evensen tildelte vår Loges Ordførende Mester, Karl Ivar Andersen gratulasjoner fra Ordenen og det ble utvekslet gaver og mange fine hilsener fra representanter i loger på hele Øst-landet, ja til og med var det besøkende fra våre brødre i Sverige.

I forbindelse med jubileumet er det også blitt laget en Jubileumsbok som forteller om logens første 20 år. Mange brødre har deltatt i arbeidet, og de 2 tidligere ordførende mestere samt logens nåværende OM har hver bidratt med en historisk oppsummering av sine år som leder av logen. Drakraften bak boken må nok sies å være redaksjonen ved Dag Olav Robbestad og Olaf Berli (bildet under) som har gjort et mesterlig arbeid med å samle sammen stoff og sette det sammen til den fine boken som det har blitt, samt skrevet mye av innholdet. De fantastisk bildene av våre logesal på omslaget tatt av Terje Sten Johannsen gir også en ekstra dimensjon på arbeidet.

jubileumsbok red

På høytidsdagen fikk alle brødre tilstedet samt besøkende som var interessert fra andre loger et gratis eksemplar av boken til odel og eie. Dette ble tatt meget godt imot av brødrene som straks begynnte å bla i boken under kaffen etter taffelet.

For den som er interessert og vil vite mer om frimureriet i Sarpsborg kan man ta kontakt med logen for kjøp av jubileumsboken. Skriv en epost til sekretariatet i St. Nikolas hvis du ønsker et ekspemplar.

omslag jubileumsbok

 

Alle bilder på denne siden tatt av Terje Sten Johannsen

 

Sist redigert fredag, 19 mai 2023 15:43

Den Norske Frimurerorden, Nedre Vollgt. 19, 0158 Oslo. Postboks 506 Sentrum, N-0105 Oslo. Telefon: 22 47 95 00

Kontaktinformasjon til Ordenen og sentrale embedsmenn
Ansvarlig redaktør for nettsidene:
Teknisk ansvarlig for nettsidene:

For spørsmål om Min Side og ditt medlemskap:

Personvernerklæring

© 1749-2022 Den Norske Frimurerorden