Adventstid i Bodø

| | Foto: |

Jula er for mange et samlingspunkt i denne mørkeste årstid. Vi feirer Kristi fødsel og at det etter julaften går mot lysere tider. I adventstiden fram mot jul, samles venner og familie tradisjonelt til festlig lag for å vise omsorg for hverandre. Slik er det også i Bodø Frimurerloger.

Første søndag i advent, i år 1. desember, hadde Bodø Frimurer Sangforening sitt tradisjonelle arrangement for brødrenes familier og venner. I løpet av desember er det så tre logemøter med fokus på advent og jul. Bodø Stewardloge hadde sitt adventsmøte torsdag 5. desember, St. Johanneslogen Salten fulgte opp med sitt julemøte en uke senere, og St. Johanneslogen Midnatsol hadde sin juleavslutning tirsdag 17. desember. Til sammen deltok mer enn 400 brødre i disse møtene i adventstiden.

Bodø Stewardloge hadde sitt adventsmøte torsdag 5. desember, En jule-/adventsloge markerer avslutningen på et logeår og er en anledning til å takke alle dem som har bidratt i logens virksomhet i året som har gått. Også i takket OM, Rolf-Helge Schjem, for utmerket arbeid og innsats. For sin ekstraordinære innsats for logen ble Ceremonimestrene Tor-Ove Ringval og Jan Torbjørn Jensen tildelt logens honørtegn.

Taffel Steward

Bildet er tatt under middagen i Bodø Stewardloge der det ble servert svineribbe med tilbehør.

Ringval og Jenssen2

Tor-Ove Ringval og Jan Torbjørn Jenssen ble tildelt logens Honnørtegn

St. Johanneslogen Salten hadde sitt julemøte 12. desember. Dette var ett veldig fint, hyggelig og godt gjennomført møte. Julemøtet var som vanlig godt besøkt. 119 brødre fikk høre en fin tale fra broder taler. OM Hans Jonhansen takket embetsverk, assisterende brødre og alle brødre som deltok på møtene gjennom året. En spesiell takk gikk til sangkoret som deltok med stemningsfull sang. Redaksjonen i Kontakt var tilstede og filmet sankoret under en av sangene de framførte før taffelet.,

Tirsdag 17. desember var det julemøte i St. Johanneslogen Midnatsol. Det ble en stemningsfull avslutning på høstsemesteret. Nær 190 brødre kunne ønske hverandre god jul før de gikk hver til sitt. I sin taffeltale sa logens OM, Øyvind Kvalnæs, blant annet at julen kan oppleves forskjellig. Mens vi kan forspise oss på julematen før julaften, shoppe så mye til hverdags at det går julenissen en høy gang, så vet vi at ikke alle har grunn til å glede seg til jul.

«Jula er ikke til salgs, og den er tilgjengelig for den som ikke mister nattsynet på grunn av lyshavet vi omgir oss med. I den mørke stallen skinner et ansikt. Et evig lys som varmer, sånn at vi kjenner det… Vi har alle muligheter til å gjøre jula åpnere, rausere, vennligere og gladere for hverandre. Det er lysene tent for.»

Bodø Frimurer Sangforening, under sin dirigent Trond Kverno, og forsterket med trompetisten Øystein Felberg, bidro til et stemningsfullt møte.VIDEO KOMMER HER

 

Sist redigert fredag, 20 desember 2019 08:43